MALATYA İLİ SU KENELERİNİN (ACARİ, HYCHNİDİA) SİSTEMATİK YÖNDEN İNCELENMESİ - ESEN, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2006)
Yüksek Lisans TeziMALATYA L SU KENELER N N (ACARI, HYDRACHNIDIA) S STEMAT KYÖNDEN NCELENMESYunus ESENFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüBiyoloji Anabilim Dalı2006, Sayfa: 77Bu çalışmada, 2003-2005 yılları arasında Malatya ilinden toplanan su kenelerideğerlendirilmiş ve toplam 15 familyaya ait 48 tür tespit edilmiştir. Tespit edilen türlerin tümüMalatya ilinden ilk defa kaydedilmiştir. Bu türlerden; Protzia (Calonyx) octopora Lundblad,1954, Limnolegeria longiseta Motaş, 1928, Torrenticola (Megapalpis) jasminae Bader, 1988,Torrenticola (s.str) nana Di Sabatino & Gerecke, 2003, Monatractides aberratus Lundblad,1941, Monatractides lusitanicus, Lundblad, 1941, Monatractides vafaei Pesic, 2004, Neumania(s.str) uncinata Walter, 1927, Albia stationis Thon, 1899 ve Axonopsis (Hexaxonopsis) serrataWalter, 1928 Türkiye faunası için yeni kayıttır. Limnolegeria Motaş, 1928, Albia Thon, 1899ve Axonopsis Piersig, 1893 cinsleri de Türkiye'den ilk defa tespit edilmiştir. Daha önceTürkiye'den bilinen Hygrobates (Rivobates) ezoensis Uchida, 1934'in erkeği de ilk kezyakalanmıştır.Teşhis edilen tüm türlerin çeşitli organlarının ölçümleri yapılmış, yaşama ortamları ileTürkiye'deki ve dünyadaki yayılışları verilmiş ve kısa tanımları yapılmıştır. Ayrıca, Türkiyefaunası için yeni kayıt olan türlerin şekilleri verilmiştir.Anahtar Kelimeler: Acari, Hydrachnidia, Sistematik, Su keneleri, Türkiye, Malatya.

Master ThesisA SYSTEMATICS STUDY ON WATER MITES (ACARI, HYDRACHNIDIA) OFMALATYA PROVINCEYunus ESENFırat UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Biology2006, Pages: 77In this study, it has been evaluated water mite species collected from Malatya provincebetween 2003-2005 years. Totally, it has been determined 48 species belonging to 15 families.All identified species are reported Malatya province for the first time. Of these, Protzia(Calonyx) octopora Lundblad, 1954, Limnolegeria longiseta Motaş, 1928, Torrenticola(Megapalpis) jasminae Bader, 1988, Torrenticola (s.str.) nana Di Sabatino & Gerecke, 2003,Monatractides aberratus Lundblad, 1941, Monatractides lusitanicus Lundblad, 1941,Monatractides vafaei Pesic, 2004, Neumania (s.str) uncinata Walter, 1927, Albia stationisThon, 1899, Axonopsis (Hexaxonopsis) serrata Walter, 1928 are new records for the Turkishfauna. The genera of Limnolegeria Motaş, 1928, Albia Thon, 1899 and Axonopsis Piersig, 1893are also new for the Turkish fauna. The male of Hygrobates (Rivobates) ezoensis Uchida, 1934known from Turkey previously is also determined for the first time.The morphological characters, the measurements habitats and distributions on Turkeyand on the world and the short descriptions of all identified species were given. Furthermore, ithas been given the drawings of various organs of species that are new records for the Turkishfauna.Keywords: Acari, Hydrachnidia, Systematics, Water mites, Malatya, Türkiye.I
A systematics study on water mites (acari, hychnidia) of Malatya province
Keywords: Biyoloji