Kurmaca Tekniği Bakımından Halide Edip Adıvar'ın "Handan" Romanı - Şahin, Veysel (My University, 2008)
Halide Edip Adıvar tarafından kaleme alınan eser, genç bir kadın olan Handan'in, aşksevgi, bunaltı ve trajik çıkmazlarını ele alır. Handan'in bir kadın olarak bireysel anlamda kendini bulmayı amaçlaması, Handan'm nezdinde o dönemdeki genç kadınların hem psikolojik hem de sosyolojik kimliğini yansıtır. Aynı zamanda eser, genç bir kadının hayatla olan mücadelesini, bireyin varoluşsal sorunları düzleminde ele alır. Başkişi Handan'ın kendini gerçekleştirme sürecini trajik bir yok oluş olarak gören yazar, romandaki karakterleri, olayları, mekanı ve diğer unsurları bu doğrultuda oluşturur.
Keywords: Tarih; Edebiyat