ORTAOKUL 6. SINIFTA GEOMETRİ VE MATEMATİK DERSLERİNİN BİR PROĞRAM İÇİNDE ÖĞRENİMİNİN ÖĞRETMENLER AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ - GÖK, NEZAHAT (Fırat Üniveristesi, 2013)
Fırat Üniversitesi Eğitim Enstitüsü İlköğretim Ana Bilim Dalı?nın yüksek lisans programı gereği olarak hazırlanan bu araştırma, ?Ortaokul 6.Sınıfta Geometri ve Matematik Derslerinin Bir Program İçinde Öğreniminin Öğretmenler Açısından Değerlendirilmesi? ne ilişkin Öğretmen görüşlerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.Bu araştırmanın amacı, 2011-2012 eğitim öğretim yılında ortaokul 6.sınıf matematik dersine giren öğretmenlerin geometri ve matematik öğrenme alanının bir program içinde öğreniminin değerlendirilmesine ilişkin öğretmen görüşlerinin alınıp, programın geliştirilebilmesi için önerilerde bulunmaktır.Verilerin çözümlenmesinde SPSS (Statical PackageFor Social Science) programından yararlanılmıştır Anahtar Kelimeler: Matematik, Geometri, Öğretim, Öğrenim

This thesis is prepared for Fırat University Educational Insitute graduate program of department of Primary Education In this research it is intended to determine teachers? view and evaluation concerning learning 6th grade Mathematics and Geometry within the current program in use.The purpose of this study is, making recommendations for programming improvement by taking the views of the Primary School teachers who teach Maths in 6th grade concerning the assessment of learning Geometry located on Math curriculum implemented in 2011-2012 education yearFor data analysis, SPSS (Statical Package for Social Science) program was used Keywords : Mathematics,Geometry,Learning,Teaching
Evaluation of learning primary education 6th grades mathematics and geometry lessons in terms of teachers within a program
Keywords: Eğitim ve Öğretim