Ni Katkısının Fe2O3’ün Yapısal Özellikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması - Ates, Tankut; Koytepe, Suleyman; Bulut, Niyazi; Kaygılı, Omer (My University, 2021)
Sunulan çalışmada, Ni katkısının yaş kimyasal yöntemle hazırlanan Fe2O3’ün yapısal özellikleri üzerine etkileri X-ışını kırınımı (XRD), Fourier dönüşümlü kızılötesi (FTIR), diferansiyel termal analiz (DTA), termogravimetrik analiz (TGA) ve taramalı elektron mikroskopisi (SEM) teknikleri kullanılarak araştırıldı. XRD ve FTIR sonuçları her bir numune için Fe2O3 yapının oluşumunu destekledi. 4at.%Ni katkısına kadar yeni bir faz oluşumu gözlenmedi ve bu numune için NiO ikincil fazının oluşumu tespit edildi. Kristal yapı ilişkili parametreler ve morfoloji, Ni içeriğinden etkilendi. Özetle Ni, Fe2O3 yapının bazı özelliklerini kontrol etmek için kullanılabilir.
Keywords: X-ışını kırınımı (XRD); Termal analiz; Taramalı elektron mikroskopisi (SEM); Fe2O3