KİŞİSEL BİLGİSAYARLARIN İŞLETMELERDE YAYGINLAŞMASI İLE OLUŞAN AVANTAJ, DEZAVANTAJ VE ÇÖZÜMLER: AYDIN İLİNDE AMPİRİK BİR ÇALIŞMA - Turan, Aykut Hamit (Fırat University, 2011)
Son 25 yılda kişisel bilgisayarlar (PC) hayatımızın her evresine girmiş, hem önemli faydalar sağlamış, hem de genellikle göz ardı edilen problemlere yol açmıştır. Bu araştırmanın temel amacı, günümüzde işletmelerde sayıları hızlı bir şekilde artan PC’lerin oluşturduğu yönetsel sorunlar ve değişik çözüm yolları ve yöntemlerini ortaya koymak ve değerlendirmektir. Genel anlamı ile firmalarda görevli yöneticilerin kişisel bilgisayarların sunduğu faydaların farkında olduğu, ancak problemler ve çözüm önerileri konusunda yetersiz bilgiye sahip olduğu ve bilgisayarlar sistemlerinin yönetimini yönetsel bir problemden ziyade, teknik bir problem olarak algıladıkları ortaya çıkmıştır.