Huarizo Liflerinin Özelliklerinin İncelenmesi - Atav, Rıza; Ünal, Pelin Gürkan (Fırat University, 2017)
Lama ve alpaka liflerinin incelik, uzunluk gibi fiziksel özellikleri ile pul yapısı, 100 mikrondaki pul sayısı, pul kalınlığı gibi yüzey özellikleri literatürde pek çok çalışmada geniş ölçüde incelenmiş olsa da, Huarizo lifleri üzerindeki çalışmalar oldukça sınırlıdır. Bu nedenle, bu çalışmada Huarizo liflerinin bazı fiziksel ve mikroskobik özellikleri ile kimyasal yapılarının aydınlatılması amaçlanmıştır.

Although the physical properties such as fineness, staple length, strength, and surface features such as cuticular structure, number of the cuticular scales per 100 ?m and cuticular scale height of lama and alpaca fibers have been broadly investigated in literature, studies on Huarizo fibers are very limited. For this reason, in this study it was aimed to investigate the physical and microscopic properties and chemical structure of Huarizo fibers.
Investigating The Properties Of Huarizo Fibers