MİLLİ EĞİTİM İSTATİSTİKLERİ IŞIĞINDA ATATÜRK DÖNEMİ'NDE MARMARA BÖLGESİ'NİN EĞİTİM DURUMU (1923-38) - OKUR, GÜLŞAH (Fırat Üniveristesi, 2019)
Bu çalışmada Atatürk döneminde Marmara Bölgesi'ndeki ana mekteplerin, ilk ve orta mekteplerin, liselerin, meslek, millet ve muallim mekteplerinin, yüksekokul ve fakültelerin talebe, mezun ve muallim mevcutlarının yanında bütçe vaziyetleri istatistik veriler ışığında ortaya konulmuştur.

In this study, the main schools, primary and secondary schools, high schools, vocational, national and teacher schools, colleges and faculties of the Marmara Region in addition to the demand, graduates and teacher present in the period of Atatürk were presented in the light of statistical data.
Education of the marmara region in the period of Atatürk in the light of national education statistics (1923-38)
Keywords: Tarih; Eğitim ve Öğretim