ORLİCZ FONKSİYONLAR DİZİSİ YARDIMIYLA TANIMLANMIŞ GENELLEŞTİRİLMİŞ FARK DİZİ UZAYLARI - ÖZARSLAN, FİRDEVS (Fırat Üniveristesi, 2019)
Dört bölümden oluşan bu çalışmada bir Orlicz fonksiyonlar dizisi kullanılarak genelleştirilmiş fark dizi uzayları tanımlanmış ve kapsama bağıntıları incelenmiştir. Birinci bölümde fark dizi uzaylarının ortaya çıkışı, geli¸simi ve tarihçesi hakkında genel bilgi verilmiştir. İkinci bölümde konu ile ilgili temel tanım ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde Orlicz fonksiyonu ve fark dizi uzaylarının tanımları ve bazı kapsama bağıntıları verilmiştir. Dördüncü bölümde ise bir Orlicz fonksiyonlar dizisi ile tanımlı genelleştirilmiş fark dizi uzayları tanımlanmış ve kapsama bağıntıları detaylı bir şekilde incelenmiştir.

In this study, which consists of four sections, generalized difference sequence spaces have been defined using an Orlicz functions and inclusion relations are analyzed. In the first chapter, general information about the emergence, development and history of difference sequence spaces are given. In the second chapter, fundamental definitions and theorems related to the subject are given. In the third chapter, definitions of Orlicz function and difference sequence spaces and some inclusion relations are given. In the fourth chapter, generalized difference sequence spaces defined by the help of an Orlicz functions sequences are defined and inclusion relations are investigated in detail.
Generalized difference sequence spaces defined by the help of a sequence of Orlicz functions
Keywords: Matematik