ÇELİK ÇERÇEVELERİN BULANIK MANTIKLA PLASTİK ANALİZİ - TANYILDIZI, HARUN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Günümüzde, ihtiyacın teknolojik ilerlemelere bağlı olarak karşılanabilmesi için sistemlerin daha ileri seviyelerde geliştirilmesi, gerekmektedir. Bu tez çalışmasında, artık ihtiyaca karşılık vermeyen klasik mantık yerine daha esnek bir yapıda olan bulanık mantık uygulaması ele alınmıştır. Bu uygulamada, plastik mafsalların yerleri ve oluşum sıralan ile çökme yük faktörleri elde edilmiştir. Program bazı örneklerle çelik yapılara uygulanmış ve sonuçlar bilinen klasik yöntemlerle karşılaştırılmıştır. Bu çalışmada, çerçeveleri ve bir ucu sınırlandırılmış iki açıklıklı sürekli bir kirişi çözen bilgisayar programları düşünülmüştür. Bulanık mantık kontrolör için MATLAB / SİMULİNK kullanılarak bir simülasyon modeli geliştirilmiştir. Bu simülasyondaki matematiksel hesaplamalar için MATLAB programlama dili kullanılmıştır. Anahtar Kelimeler: Plastik analiz, Çelik çerçeveler, Bulanık mantık

Nowadays, the new technologies must be developed in order to meet the increasing needs of society. In this work, the superiority and versatility of fuzzy logic is shown in the various applications of engineering fields. Compared with normal Boolean logic. This program has been developed to make the plastic analysis of steel structures, respectively. Thorough their execution the collapse load factor, the failure mechanism, the location and formation sequence of plastic hinges of the defined structure are determined. In this study, the applications of simple linear programming of ductile frames and a two-span continuous beam fixed at one end have considered. The fuzzy logic control a system was developed within a simulation model using MATLAB / SIMUL1NK, simulation software program that uses MATLAB for its mathematical calculations. Key Words: Plastic analysis, Steel frame, Fuzzy logic
Plastic analysis of steel frames by using fuzzy logic
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering