Neural networks control of electrical drives under nonlinear loads and parameter variations - Gökbulut, Muammer; Akpolat, Z. Hakan (My University, 2000)
Bu çalışma, bilinmeyen ve doğrusal olmayan yükler, sürtünme ve eylemsizlik katsayılarının değişimleri altında vektör kontrollü elektrik motorlarının hız kontrolünü anlatmaktadır. Kontrol yöntemi, Katmanlı Yapay Sinir Ağlarının (KYSA) gerçek zamanda eğitimine dayanmaktadır. İzleme hatası en düşük değerine indirilinceye kadar ağın eğitimine devam edildikten sonra,. küçük izleme ve sürekli rejim hatalarını önlemek için yapay s>inir ağını destekleyen bir integral kompansatör kullanılmıştır. Sürücü sistemlerinin kontrolünde kullanılan KYSA 'nın eğitim problemleri de tartışılmıştır. Çeşitli doğrusal olmayan yük modelleri altında kontrol yöntemi test edilmiş ve KYSA 'nın genelleme performansını gösteren benzetim sonuçları sunulmuştur.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Yapay Zeka