FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI İÇİN YENİ BİR UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNİN TASARIMI VE MODELLENMESİ - YALÇIN, YUSUF (Fırat Üniveristesi, 2005)
Bu çalışmada, Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanları için, teknik bir altyapıya ve desteğe ihtiyaç duymadan kendi uzaktan eğitim sayfalarını hazırlayabilmeleri için geliştirilen yazılımın kapsamı, özellikleri, kullanımı ve yönetimi üzerinde durulmuştur. Bir öğretim elemanı için; kişisel bilgilerinin, akademik çalışmalarının, kitap, kaynak ve internet sitesi önerilerinin, ders programı ve tartışma sayfalarının kolaylıkla oluşturulabilmesi, sanal ortamda ders açıp, kısa süreli sınavlar hazırlayabilmesi sağlanmıştır. Proje geliştirilirken, şimdiye kadar bu alanda yapılmış diğer akademik çalışmalar değerlendirilip, ortak bazı özellikler neticesinde yeni bir yazılım geliştirilmiştir. Sonuç ve öneriler bölümünde ise, geleceğe dönük olarak projeyi devam ettirebilecek akademisyenler için yol gösterici bazı detaylar ve öneriler sunulmuştur. Anahtar Kelimeler : uzaktan eğitim, web tabanlı eğitim, çevrimiçi ders, çevrimiçi sınav, sanal sınıf XI
A new designed and modelled distance education system prepared for the faculty of Fırat University
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol