CDC reaktöründe gaz tutuş kesri, kütle transferi ve akışkanların hidrodinamik özelliklerinin incelenmesi - Orhan, Ramazan; Dursun, Gülbeyi (My University, 2006)
Aşağı Doğru Birlikte Akışlı Temas Reaktörü (CDCR) özellikle sıvı fazdaki kütle transfer verimini arttırmasından dolayı, diğer klasik gaz-sıvı temas edicilere göre birtakım avantajlar sağlamaktadır. Bu nedenle bu çalışmada CDCR kullanarak gaz fazdan sıvı faza oksijen transferi araştırıldı. Aşağı doğru birlikte akışlı temas reaktörünün kütle transfer özellikleri ve hidrodinamik davranışları, iki farklı orifis çapında (2 ve 3 mm) farklı sıvılar için çalışıldı. Hacimsel kütle transfer katsayısı $(k_La)$ ve gaz tutuş kesri değerleri her orifis çapı için sıvı ve gaz akış hızları artışıyla arttı. Hava-su sisteminde elde edilen $k_La$ ve gaz tutuş kesri değerleri hem hava-% 0.5 gliserin hem de hava-% 0.5 glikoz sistemindeki değerlerden daha yüksek bulundu.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Çevre Mühendisliği; Mühendislik; Kimya