Bilyalı santrifüj kavramada iletilen momentin teorik analizi - Türkbay, İsmail (My University, 2002)
Endüstriyel uygulamalarda tahrik makinası ile iş makinası birbirine bir kavrama ile bağlanır. Bu çalışmada, bir bilyalı santrifüj kavramada iletilen momentin teorik analizi yapılmıştır. Bilyalı santrifüj kavrama tambur iç yüzeyi ve tambur yan yüzeylerinin ilettikleri momentler ayrı ayrı hesaplanarak, toplam moment bulunmuştur. Sabit devir sayısında, boşluk faktörü ile teorik boyutsuz momentin değişimi grafiklerde verilmiştir. Sabit boşluk faktörleri, sabit devirler ve sabit momentlerdeki değişimler eğrilerle verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Makine