ABD Genelkurmay Başkanı General Mac Arthur'un Türkiye’yi ziyareti ve Atatürk-Mac Arthur görüşmesi - Ezer, Feyzullah (My University, 2012)
Türkiye 1930'ların başından itibaren batılı devletlerle, geçmişten gelen sorunlarını halletmeye başlamıştır. Bu batılı devletlerden biride Amerika Birleşik Devletleridir. 1932 yılında Türkiye'ye gelen ABD Genelkurmay Başkanı General Douglas Mac Arthur, İstanbul'da Atatürk ile bir görüşme yapmıştır. Bu görüşme Türk- Amerikan ilişkilerinin seyri açısından bir dönüm noktası olmuştur.
Keywords: Tarih