Bireylerin Sosyal Algı ve Sosyalleşme Düzeylerinin Gelişiminde Rekreasyonel Uygulamaların Önemi, - Atalay, A, Akbulut, A. K, Yücel, A. S. (My University, 2013)
Sosyal algı sayesinde birey toplumsal yaşamda aktif bir şekilde yer alır. Birey toplumda davranışları ile kendini ifade ederken sosyal algı düzeyi bu davranışlarına yön verir. Sosyal algı ve sosyalleşme düzeyi toplumsal yaşamda bir takım grup etkinliklerine katılım ile artırılmaktadır. Bu etkinliklerin başında rekreatif uygulamalar gelmektedir. Birey rekreasyon uygulamaları ile sosyal algısını yada sosyalleşme düzeyini artırmakta, bu sayede toplumsal yaşamda daha aktif bir şekilde yer almaktadır. Rekreatif uygulamalar kendine güven, kendini gerçekleştirme ve öz saygı gibi unsurları geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Bu gelişmeler ışığında birey toplumsal yaşamda daha iyi bir konum elde etmektedir. Bu noktada, rekreatif uygulamalar toplumsal entegrasyon için bireylere büyük katkılar sağlamaktadır. Mevcut literatürün taranması ile gerçekleştirilen bu çalışmanın amacı, öncelikle bireylerin sosyal algı ve sosyalleşme düzeylerini belirtmektir. Daha sonra sosyal algı ve sosyalleşme düzeylerinin gelişiminde rekreasyonel uygulamaların önemini ortaya koymaktır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Toplumsal Yaşam; Sosyal Algı; Sosyalleşme; Rekreasyon; Rekreatif Uygulamalar