4 NUMARALI EĞİN ŞER'İYYE SİCİLİ 1248-1255 (M. 1832-1840) - CANPOLAT, SİBEL (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi 4 Numaralı Eğin Şer'iyye Sicili Sibel CANPOLAT Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü 2005, Sayfa:348 Ait oldukları dönem ve yer hakkında oldukça önemli bilgiler veren Şer'iyye Sicilleri Osmanlı Tarihinin en önemli arşiv kaynaklarından biridir. Şer'iyye Sicilleri ihtiva ettikleri idari, siyasi, askeri ve sosyal nitelikli belgelerden dolayı Osmanlı tarihine ışık tutan kaynaklardır. Hazırlamış olduğumuz 4 Numaralı Eğin Şer'iyye Sicili H. 1248-1256 (M. 1832- 1840) yılları arasındaki belgeleri kapsamaktadır.Bu dönemde Eğin Harput Eyaleti'ne tabi bir kazadır. Bu çalışmamızda 4 Numaralı Eğin Şer'iyye Sicilini transkrip kurallarına uygun olarak Latin harflerine çevirdik. Bu belgeleri konularına göre tasnif edip özetlerini verdikten sonra, transkripsiyonu sunduk. Anahtar Kelimeler:Eğitim,Şer'iyye Sicilleri

II SUMMARY Masters Thesis E?İN SHARİA RECORDS NO 4 Sibel CANPOLAT Fırat University The Institute of Social Sciences Section of History 2005, Page:348 One of most important archives of Otoman history is Sharia Records. The issue of making of Sharia Records, which gave important information about the period and place. This sitvation makes it obgatory to depend on a certain method while waking use of the records. The adminstrative, political, economical and social structures of Egin. This document is about 4 Number Egin Records and it contains the documents between 1248-1256 Hegira and 1832-1840 Christian era. In that age Egin when connected to Harput state In this study we summaried the 4 Number Egin Records and than gawe the transcriptions. Key words; ligin, Records of Sharia
Eğin Sharia records no 4 1248-1255 (M. 1832-1840)
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Tarih