Effects of Viscosity Models on Natural Convection of Cu-water Nanofluids in a Triangular Cavity - Öğüt, Elif Büyük; Öztop, Hakan Fehmi; Kılıçtepe, Medet (My University, 2017)
Bu çalışmada, üçgen bir kavite içindeki bakır-su bazlı nanoakışkanların laminer doğal konveksiyon akışı sonlu hacimler metoduyla nümerik olarak incelenmiştir. Kavitenin yan duvarları farklı şekilde ısıtılmış olup, alt duvarı dalgalı ve yalıtılmıştır. Yönetici parametre olarak Grashof sayısı 104 - 106 aralığında, katı partiküllerin hacim fraksiyonu 0, 0.02, 0.04 aralığında ele alınmıştır. Nanoakışkanların viskozitesinin hesaplanmasında Batchlor, Brinkman, Pak ve Cho, Einstein and Maiga vd. modelleri kullanılmıştır. Sonuçlar göstermektedir ki, ısı transfer miktarı, katı hacim fraksiyonu ve Grashof sayısının artmasıyla neredeyse lineer olarak artmaktadır. En yüksek ısı transfer oranı Batchelor modeli kullanıldığında ortaya çıkmaktadır.
Keywords: Fizikokimya