TÜRKİYE'DE SİYASAL PARTİ LİDERLERİNİN "TWİTTER" KULLANMA BİÇİMLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME: AKP-CHP-MHP-HDP ÖRNEKLERİ - YANLIÇ, ÖVÜNÇ (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu çalışma Türkiye'de siyasal parti liderlerinin sosyal medya "twitter" kullanma biçimleri üzerine bir inceleme, AKP, CHP, MHP ve HDP örnekleri araştırması kapsamında kullanılan nicel incelemeler üzerine bir değerlendirme içermektedir. Çalışmada, sosyal medya ortamlarından Twitter da Türkiye'de siyasi parti liderlerinin 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Twitter kullanma biçimleri incelenmektedir. Bu amaçla Twitter da resmi hesaplar incelenmek üzere nicel içerik çözümlemesi yapılmıştır. Çalışmanın üçüncü bölümünde araştırmanın amacı, önemi, varsayımları, yöntemi, evreni, örneklemi incelenmiş, açıklanmaya çalışılmış, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 genel seçimleri ele alınmış AKP, CHP, MHP ve HDP liderlerinin seçim süresinde Twitter paylaşımları incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, iletişim, siyasal iletişim, siyasi parti, genel seçim

This study includes an examination on the forms of "Twitter" uses of political party leaders in Turkey and an evaluation on the qualitative and quantitative investigations used within the study samples of, AKP, CHP, MHP and HDP. In the study, twitter posts on social media platforms used by the political party and their leaders during elections of 7th of June and 1st of November 2015 are investigated. For this purpose, qualitative and quantitative content analyses were carried out to investigate the official accounts on Twitter. In the third section of the study, purpose, significance, method, population and sample of the study were investigated and attempted to be explained. In the fourth section, general elections of 7th of June and 1st of November 2015 were taken into account and Twitter posts of AKP, CHP, MHP and HDP during the election period were investigated. Key Words: Social media, communication, political communication, political party, general election
An examination on the forms of "Twitter" uses of political party leaders i?n Turkey: samples of AKP-CHP-MHP-HDP
Keywords: İletişim Bilimleri; Siyasal Bilimler