İlkokul Öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Oyun Dersine İlişkin Görüşleri - Serhatlıoğlu, Birsen; Kalo, Fatma (Fırat University, 2022)
Bu çalışmanın amacı ilkokul öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Oyun dersi hakkındaki görüşlerini belirlemektir. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden durum çalışması kullanılmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz döneminde Elazığ il ve ilçeleri 3. ve 4. sınıfta öğrenim görmekte olan 137 ilkokul öğrencisi oluşturmuştur. Araştırma verileri, araştırmacılar tarafından geliştirilen yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanmıştır. Uzman görüşüne başvurularak hazırlanan görüşme formu 5 açık uçlu sorudan oluşmaktadır. Nitel veriler betimsel analiz yaklaşımıyla değerlendirilmiştir. Araştırma soruları çerçevesinde oluşturulan temalar kategorize edilerek yorumlanmıştır. Sonuç olarak öğrencilerin çoğunluğunun Beden Eğitimi ve Oyun ders saatini yeterli bulduğu, ders kapsamında en çok geleneksel oyunları tercih ettikleri, uygulamaların çoğunlukla okul bahçesinde yapıldığını belirttikleri, bu ders için kullanılan materyal, araç-gereçlerin yeterli olduğu ancak farklı materyal kullanmak istediklerini, bu dersi ağırlıklı olarak Matematik ve Fen Bilimleri dersleriyle bağlantılı olarak işlediklerine ilişkin görüşleri ortaya çıkarılmıştır. Bu sonuçlar ışığında öneriler getirilmiştir.
Primary School Students’ Opinions About Physical Education and Game Lesson
Keywords: Other Fields of Education; Alan Eğitimleri