İSLAM TARİHİNDE HAC iBADETİNİN ORTAYA ÇIKIŞI VE HZ. MUHAMMED'iN HAC EMiRLiGiNi TESİSİ - Tutar, Adem (Fırat University, 2001)
Hac İbadeti insanlık tarihi kadar eski olup ilk insanla birlikte bıişhidığı görülmektedir. İnsaniann sahip olduğu tevhit inancının bozulması sonucunda, hac ibadetinde de as!ına uygun olmayan uygulamalar görülmeye başlanmıştır. Hz. Muhammed; İslamiyet'in zuhuruyla birlikte insaniann inançlarını düzeltineye çalışırken, hac ibadetini de aslına uygun bir konuma getirmiştir. Bu ibadetin düzenli yapılabilmesi için haç emirliğini kurmuştur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları