Hypoderma bovis ve Przhevalskiana silenus somatik antijenlerinin SDS-PAGE ile tanımlanması - Simsek, Sami; Ütük, Armağan Erdem; Köroğlu, Ergün; Şaki, Cem Erdem (My University, 2005)
Bu çalışma, Hypoderma bovis ve Przhevalskiana silenus’un üçüncü dönem larvalarından elde edilen larval antijenleri sodyum dodesil-sülfat poliakrilamid jel elektroforezis (SDS-PAGE) metoduyla analiz etmek amacıyla yapılmıştır. SDS-PAGE deneyinde, %12’lik ayrıştırıcı (separating) ve %5’lik toplayıcı (stacking) jel kullanılmıştır. Bu işlemin sonucunda Hypoderma bovis’in üçüncü dönem larvalarından elde edilen antijenin, moleküler ağırlığı 6 ile 66 kDa arasında değişen 11 farklı polipeptid bandı oluşturduğu, Przhevalskiana silenus’un üçüncü dönem larvalarından elde edilen antijenin ise moleküler ağırlığı 6 ile 100 kDa arasında değişen 19 farklı polipeptid bandı oluşturduğu belirlenmiştir.
Keywords: Larva; Elektroforez; poliakrilamid jel; Hypoderma bovis; Antijenler