Styropor Katılarak Elde Edilen Betonun Karakteristik Özelliklerinin İncelenmesi - Yıldız, Servet; Kaya, Ahmet; Keleştemur, Oğuzhan (My University, 2007)
Bu çalışmada; beton karışımına styropor ilave edilerek elde edilen hafif betonun karakteristik özellikleri deneysel olarak araştırılmıştır. Araştırmada üretilen beton numuneler, katkısız ağırlığından %10, 20, 30 ve 40 oranlarında azalma oluşturacak miktarlarda styropor ilave edilerek hazırlanmıştır. Deneyler, ilgili TS standartları gözetilerek yapılmıştır. Styropor katılarak hazırlanmış beton numuneler üzerinde; basınç dayanımı, elastisite modülü, eğilmede çekme dayanımı ve sürtünme yoluyla aşınma kaybı deneyleri yapılarak elde edilen sonuçlar tartışılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Beton; Styropor; Hafif Beton