DEVELOPING ADDITIONAL FEATURES INTO ILIAS WEB-BASED LEARNING MANAGEMENT SYSTEM - HASAN, PAYMAN MOHAMMED (Fırat Üniveristesi, 2017)
Elektronik öğrenme ya da e-öğrenme dünyadaki öğretim tasarım sürecini değiştirmiştir. Yükseköğretim kurumları, eğitim hedeflerine ulaşmada yardımcı olan eöğrenme teknolojilerini tanımak için kurumlarını yeniden gözden geçirmektedir. Geleneksel sınıf ortamında mümkün görülmeyen yeni eğitim uygulamaları, öğrenciler için e-öğrenme dikkat çeken bir süreç haline gelmiştir. E-öğrenme programları büyük çabalar ve bol parayla eğitim kurumları tarafından geliştirilmiştir. Bu çabaların yardımıyla, bilgi edinmeye destek olmak için algılama çerçevesini, e-işbirliği kitlerini, proje öğrenme kapısını bilme gibi yeni teknolojiler icat edilmiştir. Öğrenme Yönetim Sistemi (LMS), öğrenme işlemi sırasında sınıf içi eğitim ve çevrimiçi öğretimle harmanlanmış önemli web tabanlı bir e-öğrenme platformudur. Birçok öğrenme yönetim sistemi vardır, bunlardan biri olan ILIAS, web tabanlı öğrenim yönetim sistemi, en iyi açık kaynak teknolojisini kullanarak geliştirilmiş PHP, MySQL ve Apache tabanlı bir platformdur. ILIAS Almanca olarak geliştirilmiştir, ancak aynı zamanda İngilizce de dâhil olmak üzere birden fazla dili destekleyebilmektedir. ILIAS LMS platformu; ders izlencesi, ders içeriği gibi okuma materyalleri ve ilgili ders işlemleri için sınıf görevi üstlenen bir ortamdır. Bu tez çalışmasının amacı, LMS hakkında daha fazla bilgi edinmek, LMS kavramını anlamak, ILIAS hakkında daha fazla bilgi edinmek, ILIAS'ın özelliklerini daha iyi anlamak ve ILIAS'ta eksik özellikleri incelemek üzere literatür araştırması yapmaktır. Tez çalışmasının diğer bir amacı, ILIAS sisteminde eksikliği tespit edilen üç özelliğin kodunu oluşturmaktır. E-postalar için tarih filtresi, mesaj içeriği için sürükle ve bırak ve metin biçimlendirme editörü ile e-postaları klasörlere taşı özellikleri, bu tez çalışması sayesinde ILIAS'a ilave edilmiştir. Anahtar Kelimeler: Elektronik Öğrenme, Uzaktan Eğitim, Öğrenme Yönetim Sistemi, Açık Kaynaklı Sistemler, Kurs Yönetim Sistemi.

Electronic learning or e-learning has changed the design of teaching. Institutions of higher education are reviewing their organization to become familiar with e-learning to help achieve their goals in the educational sector. E-learning creates a new practice of education for students; what was not possible in a conventional classroom environment has now become a notable process. E-learning platforms have been adopted by pedagogical institutes, involving many attempts and the expenditure of large amounts of money. With these efforts, new technologies like knowledge detection frameworks, e-cooperation kits and project learning gates have been invented to support knowledge participation. One of the significant web-based inventions for distance learning platforms is Learning Management Systems (LMSs), which combine education in class and online learning during the learning process. There are many learning management systems; one of them is ILIAS, which is a web-based LMS developed by utilizing open source technologies such as PHP, MySQL and Apache as web server. ILIAS is most sophisticated in the German language, but also includes various languages like English. The ILIAS LMS platform is a medium that serves as the classroom repository for reading materials and related course work such as course syllabus and associated course content. The aim of the research is to search the literature to get more information about LMSs and to understand the concept, to learn more about ILIAS, to examine ILIAS to better understand its features and to search for features missing from ILIAS. Thus, the goals of the study will be writing codes to add three missing features to ILIAS. New features such as date filter for e-mails, move e-mails to folders by drag and drop and text formatting editor for message content have been added into ILIAS. Keywords: Electronic learning, Distance Education, Learning Management System (LMS), Open Source Systems, Course Management System.
ILIAS web tabanlı öğrenme yönetim sisteminde ek özellikler geliştirme
Keywords: Bilim ve Teknoloji