YENİLİK VE YENİLİK MODELLERİ - Oğuztürk, Bekir Sami; Türkoğlu, Musa (Fırat University, 2004)
Günümüz ekonomilerinde rekabet edebilme olgusu klasik fiyat rekabeti yerine fonksiyonel değişiklikleri içeren yenilikçi rekabete bırakmıştır. Bu nedenle firmaları veya toplumları yenilikçi yapan faktörler birçok araştırmacının inceleme konusu olmuştur. Bu araştırmalar göstermiştir ki ekonomik dönüşüm farklı şartlara dayanabilmektedir. Bu çalışmada yenilik kavramı ele alındıktan sonra, yenilik modellerinin son elli yıl içerisinde geçirdiği değişim araştırılmaktadır.