Der Gebrauch des Gerundiums -arak/-erek des Türkischen und Seine Wiedergabeformen im Deutschen - Aygün, Mehmet (My University, 2004)
Bu çalışmada Türkçe'deki durum ulaçlarından -arak/-erek ulacının kullanımı üzerinde duruldu ve bu ulacın Almanca'da ne şekilde verildiği araştırıldı. Çalışmanın sonunda -arak/-erek ulacının her iki dilde pek çok kullanım şekli olduğu ve Almanca'da bağlaç, edat, deyim, ek ve fiillerin ikinci şekilleri gibi değişik şekillerde verildiği görüldü.
Keywords: Dil ve Dil Bilim