Farklı yönlere bakan duvarlarda yalıtım kalınlığının faz kayması ve sönüm oranına olan etkisinin araştırılması - Özel, Meral; Pıhtılı, Kazım (My University, 2005)
Bu çalışmada, yaz ve kış iklim şartlarında sabit duvar kalınlığında dış tarafta artan yalıtım kalınlığına göre çeşitli yalıtım malzemeleri için duvar yönleri de dikkate alınarak faz kayması ve sönüm oranlarının değişimi sayısal olarak araştırılmıştır. Bu amaçla, dış yüzeyinde periyodik olarak değişen güneş ışınımına ve dış ortam sıcaklığına maruz bırakılan-ve iç yüzeyinde de sabit sıcaklıktaki oda havası ile temasta olan çok katmanlı duvarlar için bir boyutlu ısı iletim denklemi implicit sonlu farklar yöntemi ile çözülmüştür. Elde edilen sonuçlar grafikler halinde sunulmuştur.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; İnşaat Mühendisliği