HİKÂYEYE DAYALI RESİM YAPMA BİREYSEL GELİŞİM DOSYASI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİNİN GELİŞTİRİLMESİ - Dikici, Ayhan; Tezci, Erdoğan (Fırat University, 2005)
Bu araştırmada, öğrenci çalışmalarının değerlendirilmesi amacıyla bireysel gelişim dosyası değerlendirme yönergesi hazırlanmıştır. Hazırlanan yönergenin geçerlilik ve güvenirlik analizi için 14 yaşındaki 52 öğrencinin çalışması analize tabi tutulmuştur. Analiz sonuçlarında, hazırlanan yönergenin puanlayıcılar arasında yüksek düzeyde bir korelasyon ve güvenirlik sağladığı bulunmuştur. Ayrıca yönergenin alt bileşenleri arasında da yüksek düzeyde korelasyon ve güvenirlik olduğu görülmüştür. Bu sonuçlara göre, hazırlanan bireysel gelişim dosyası değerlendirme yönergesinin öğrencilerinin resim yapma performanslarını ölçmekte kullanılabileceği sonucuna varılmıştır.