Eğitim Derslerinin Doktora Öğrencilerinin Öğretmenlik Tutumlarına Etkisi - Semerci, Çetin; Kara, Ahmet (My University, 2004)
Bu araştırmanın amacı, eğitim derslerinin doktora öğrencilerinin öğretmenlik tutumlarına etkisini araştırmaktır. 2000-2001 öğretim yılında Fırat Üniversitesi Sosyal, Fen ve Sağlık Bilimleri Enstitülerinde doktora yapan 64 öğrenciye, \"Öğretmenlik Mesleğine İlişkin Tutum Ölçeği\" uygulanmıştır.Ölçekte 30 madde bulunmaktadır. KMO (Kaiser-Meyer-Olkin) değeri 0.88, Bartlett test değeri 8980.25 ve Cronbach Alpha değeri 0.68'dir. Bulgulara göre, ön ölçek ile son ölçek arasında anlamlı bir farklılık bulunmamıştır.
Keywords: Öğrenci tutumları; öğretmenlik