Futbol takımı taraftarlığının hastane çalışanları üzerine etkisi - Erdem, Ramazan; Ulu, Dilek (My University, 2004)
Günümüzde futbol geniş kitleleri kuşatan ve psiko-sosyal etkileri olan bir olgudur. Bu araştırmada, araştırmacılar tarafından geliştirilen bir anketle Fırat Tıp Merkezinden toplanan verilere dayanılarak, öncelikle hastane çalışanlarının futbol olgusu ile ilgili görüşleri irdelenmiştir. Hastane çalışanlarının çoğunluğu futbolun abartıldığını vurgulamışlardır.İkinci olarak futbol takımı taraftarlığının hastane çalışanlarına etkileri, gündemi meşgul etme, zaman ayırma, moral duruma ve çevreyle ilişkilere etkisi boyutlarıyla incelenmiştir. Bu etkiler cinsiyet, gelir, yaş ve eğitim düzeyine göre karşılaştırılmıştır. Yapılan analizde, futbol takımı taraftarlığının kadınlara göre erkek çalışanlarda daha fazla etkili olduğu bulunmuştur. Genel olarak yaşı genç, gelir ve eğitim düzeyi düşük grupların futbol takımı taraftarlığından daha fazla etkilenme eğiliminde oldukları görülmüştür.
Keywords: Futbol; Personel; hastane