KIRMATAŞLA ÜRETİLEN HAZIR BETONLARIN DONMA-ÇÖZÜLMEYE KARŞI DAYANIKLIĞININ ARAŞTIRILMASI - DEMİRLİ, İBRAHİM HAKKI (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi KIRMA TAŞLA ÜRETİLEN HAZIR BETONLARIN DONMA-ÇÖZÜLMEYE KARŞI DAYANIKLILIĞININ ARAŞTIRILMASI İbrahim Hakkı DEMİRLİ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Eğitimi Anabilim Dalı 2004, Sayfa: 82 Bu çalışmada, kırmataşla üretilen hazır betonlarda donma-çözülme deneyi yapılmıştır. Donma-çözülme deneyi sonrası numunelerdeki değişiklikler, ağırlık kayıpları ve basınç dayanımındaki değişikliklere yer verilmiştir. Farklı hazır beton santrallerinde hazırlanan beton numunelerinin deney sonuçları ile mukayese edilmiştir. Ayrıca beton numunelerin üretiminde kullanılan agregalar üzerinde elek analizi, aşınma kaybı, ince madde oranı ve su emme deneyleri yapılmıştır. Deney sonuçları tablolarda verilerek mukayese edilmiştir. Hazır beton santrallerinde C16-C18-C20-C25-C30 beton sınıflarından oluşan beton numuneler üretilmiş ve yapılan her beton sınıfı için deneyler ayrı ayrı uygulanmıştır. Üç (A, B ve C olarak isimlendirilmiş) hazır beton santrallerinde 2'si kontrol, 3'ü donma-çözülme deneyine tabii tutulmak üzere 5 'er adet standart küp kalıplardan beton numuneler hazırlanmıştır. Deneye tabii tutulan beton numunelerin donma-çözülmeye dayanıklılığı araştırılmıştır. Yapılan deneysel çalışma sonucunda donma-çözülme olaylarının beton numuneler üzerinde bozulmalara neden olduğu görülmüş ancak tüm hazır beton santrallerinde üretilen numunelerin donma-çözülmeden fazla etkilenmediği tespit edilmiştir. Anahtar Kelimeler : Kırmataş, Hazır Beton, Donma-Çözülme. X
An investigation on the freezing and thawing strength of the ready-made concrete produced with crashed stone
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering