(2-FENİL-1,5 DİOKSALAN-4-İL) METİLMETAKRİLAT MONOMERLERİNİN VİNİL PİROLİDON VE AKRİLONİTRİL İLE KOPOLİMERLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - ERGİN, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 1997)
Yüksek Lisans Tezi {2 FEHÎL-1,3-DİOKSALAN~4-İL) METİLHETMRİUT MONOMERLERİNİN YİNİL PİRÖLSDON YE ÂKRİLONİTRİL İLE KOPOLİMERLERİMİM SEHTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Mehmet ERGİ H Fırat Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı 1997; Sayfa 72 (2 -fenil - 1,3-dioksalan -4-İL) metil metakrilat rnonomeri, metokroil klorür, gliserin ve benzaldehitten sentezlerdi. Bu monomerın, N-Vinil pireliden ve akrilonitril monomerleri ile kopoli merizasyonlan benzoil peroksit başlatıcısı kullanılarak 1,4-dioksanda 6Q°C'de gerçekleştirildi. Monomer ve kopoli merin karakterizasyonu, İR, 'H-NMR ve *3C-NMR teknikleri kullanılarak yapıldı. Monomer. n yoğunluğu piknometre ile, kopoli merlerin yoğunlukları ise piknometre ve karışım metoduyla; çözünürlük parametreleri, titrasyon yöntemi; termal özellikleri TGA, ve camsı geçiş sıcaklıkları DSC ile belirlendi. Anahtar Kelimeler : (2-fenıl- 1,3-Dioksaları-4-İL} metil metakrilat, N-Yim'l Pireliden, Akrilonitril, Kopoli mor, Katsayısı, Camsı geçiş sıcaklığı, Çözünürlük parametresi.

in SUMMARY Master Thesis SYNTHESIS OF (2-PHENYL-l,3-DI0XAL0N-4-YL) METHYLMETHACRYLATE MONOMER AND ITS COPOLYMERIZATION WITH N-YINYL PYROLIDONE AND ACRYLONITRILE AND THEIR CHARACTERIZATION Mehmet ERGİN Fırat University Graduate School of Natural and Applied Sciencies Department of Chemistrg 1 997, Page: 72 In this work, ( 2- phenyl -1,3-dioxalon-4YL) methyl methacrylate was synthesised by using methacylyl chloride, glycerol and bensaldehyde and its copolymer with n-vinyl pyrolidone and acrylonitrile were prepared in 1,4-dioxaneat 60°C by using B22O2 83 initiator. The characterisation of monomer and polymers were performed by using İR and NMR techniques. Some physical parameters of monomer and polymers such as density and solubility parameters were specified and thermal properties and glass transition temperatures of polymer were found by TGA and DSC. Keu Words : ( 2- phenyl -l,3-dioxalon-4YL) Methyl methacrylate, n-Vinyl Pyrolidone, Acrylonitrile, Copolymer, Glass transition temperature, Solubility parameter.
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry