Co Katkılı SnO2 Numunelerinin Sentez ve Karakterizasyonu - Ates, Tankut; Kaygılı, Omer; Bulut, Niyazi; Okur, H. Esma; Keser, Serhat; Yahıa, I.s.; İnce, Turan (My University, 2020)
Yüksek kristalleşmeye sahip katkısız ve Co katkılı SnO2 numuneleri başarılı bir biçimde hazırlandı. Coiçeriğinin SnO2’nin termal ve morfolojik özellikleri üzerine etkileri araştırıldı. Co ilavesiyle Kristalbüyüklüğünde ve birim hücre parametrelerinde değişimler tespit edildi. Co ilavesiyle faz bileşimi değişmedi.Hem X-ışını kırınımı hem de Fourier dönüşümlü kızılötesi sonuçları her bir numune için SnO2 fazınınoluşumunu doğruladı. Üretilen numunelerin oda sıcaklığından 900 °C’ye kadar termal kararlılığı gözlendi.Morfoloji Co içeriğinden etkilendi ve enerji dağılımlı X-ışını sonuçları SnO2 yapısı içerisine Co’ın nüfuz ettiğinidoğruladı.
Keywords: Kimya; İnorganik ve Nükleer