Konjenital retinoskizisli iki olgunun irdelenmesi - Aydemir, Orhan; Yılmaz, Turgut; Balbaba, Mehmet (My University, 2005)
Amaç: Konjenital herediter retinoskizis veya bir başka isimle jüvenil X'e bağlı retinoskizis, hayatın erken döneminde ortaya çıkan, bilateral tutulum gösteren bir vitreoretinal distrofidir. Oldukça nadir görülen bir hastalıktır. Hastalık sıklıkla 5-10 yaş arasında ve erkeklerde gözlenmektedir. Bu çalışmada konjenital retinoskizis tanısı alan iki olgunun klinik bulguları ve karakteristik özellikleri incelendi.
Keywords: Çocuk; Ergen; Erkek; Görme keskinliği; Retina hastalıkları; Retinoşizis