TESADÜFİ DEĞİŞKEN DİZİLERİNİN İSTATİSTİKSEL YAKINSAKLIĞI - ET, KÜBRA ELİF (Fırat Üniveristesi, 2015)
Üç bölümden oluşan bu çalışmanın ilk bölümünde, daha sonraki bölümlerde kullanılacak olan bazı tanım ve teoremler verilmiş ve istatistiksel yakınsaklığın bazı özellikleri incelenmiştir. İkinci bölümde tesadüfi değişken dizilerinin olasılıkda istatistiksel yakınsaklığı, tesadüfi değişken dizilerinin r-yinci momentte istatistiksel yakınsaklığı ve tesadüfi değişken dizilerinin dağılımda istatistiksel yakınsaklıği incelenmiştir. Son bölümde ise tesadüfi değişken dizilerinin yakınsaklığı, r-yinci momentte yakınsaklığı ve dağılımda yakınsaklığı incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Dağılım Fonksiyonu, Tesadüfi Değişken Dizisi, İstatistiksel Yakınsaklık

In the first chapter of this thesis that consists of three chapters, we give some fundamental definitions and theorems which will be used in the next chapters and examine some properties of statistical convergence. In the second chapter we examine the statistical convergence in probability, statistical convergence in the rth moment, statistical convergence in distribution of sequences of random variables. In the last chapter we give convergence, convergence in the rth moment, convergence in distribution of sequences of random variables. Key Words: Distribution Function, Sequences of Random Variables, Statistical Convergence.
Statistical convergence of sequences of random variables
Keywords: İstatistik