Siyasi Partilerin 2019 Yerel Seçimlerinde Web Sitesi Kullanımı ve Karşılaştırmalı Analizi - Arğın, Emrah (My University, 2019)
Kitle iletişim araçları; yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü bir güç olarak kabul görmektedir. Günümüzde enetkili ve yaygın kullanılan kitle iletişim aracı ise internettir. İnternet ülkemizde siyasetçiler tarafından yardımcı vetamamlayıcı bir araç olarak sıklıkla kullanılmaktadır ve bundan sonra da kullanılmaya devam edecektir. Toplum üzerindeönemli etkisi olan internet medyası, Web 2.0’ın gelişimiyle birlikte çift yönlü iletişime olanak tanıyan yapıya kavuşmuştur.Siyasi partiler, geleneksel kitle iletişim araçlarıyla birlikte, seçmenlerle etkileşim halinde olabilmek için internetin bütünimkânlarından faydalanmaktadır. Bu çalışmada, mecliste grubu bulunan AK PARTİ, CHP, İYİ PARTİ, MHP ve HDP'nin31 Mart 2019 yerel seçimleri süresince kurumsal Web sayfaları karşılaştırmalı olarak analiz edilmektedir. Siyasipartilerin kurumsal Web sayfaları, işlevsellik ve tasarımsal özellikleri bakımından karşılaştırılarak değerlendirilmiştir.İçerik analizi yönetimi ile elde edilen bulgulara göre, Siyasi partilerin, kurumsal Web sayfalarını propaganda vekamuoyunu bilgilendirme amacıyla sıklıkla kullandığı tespit edilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Bilgi Sistemleri