Sansar (Martes foina) iskelet sistemi üzerinde makro-anatomik araştırmalar III. Skeleton axiale - Atalar, Omer; Aydın, Ali; Akgöl, Birgül; Özdemir, Derviş (My University, 2004)
Bu çalışmada 3 adet (2 dişi, l erkek) erişkin sansar kullanıldı ve aksiyal iskelet sistemi'nin incelenmesi amaçlandı. Crista nuchae ve protuberantia occipitalis externa belirgindi. Crista sagittalis externa silikti. Os frontale'nin processus zygomaticus'u rudimenterdi. Crista facialis gelişmemişti. Diş formülü 3, l, 3, 2 / 3, l, 3, 2 şeklindeydi. Atlas'da, foramen alare, foramen vertebrale laterale ve foramen transversarium mevcuttu. Axis'de processus muscularis bulunmaktaydı. Omurların dağılımı C7, T14, L6, S3, Ca 23 şeklindeydi. Sonuç olarak, sansarlarda aksiyal iskelet sistemi'nin diğer yabani carnivoralardan bazı farklılıklarının olduğu tespit edildi.
Keywords: Iskelet; hayvan anatomisi; kemik; Martes foina; etoburlar