121 NUMARALI `‘AYNTAB ŞER‘'İYYE SİCİLİ (H.1179-1200/M.1765-1785) - KARAKUŞ, HASAN (Fırat Üniveristesi, 2006)
Osmanlı tarihinde en önemli arşiv kaynaklarından biri de şer?iyye sicilleridir. Özellikle şehir tarihi çalışmalarında kıymetli bilgileri ihtiva ederler. Bizde bu önemli kaynaklardan biri olan 121 numaralı ?Ayntab Şer?iyye Sicili`ni (H.1179-1200/M.1765-1785) çalışmamıza konu edindik. Bu metinlerden yola çıkarak yaptığımız değerlendirmelerde ?Ayntab`ın bu dönemde idari, siyasi, askeri, iktisadi ve sosyal yapıları üzerinde durduk. Anahtar Kelimeler: ?Ayntab, Şer?iyye Sicili

One of the most important archives of ottoman history is Sharia Records. Especially, they consist of important in formation on the studies of city history in this study we investigated ?Ayntab Records No: 121 (Hegiro.1179-1200/Christian.1765-1785) which is one of this important records. The administrative, political, economical and social structure of ?Ayntab were investigated referring to the articles. Key Words: ?Ayntab, Sharia Records.
`Ayntab Sharia Records No: 121 ( Hegiro.1179-1200/Christian.1765-1785)
Keywords: Tarih