DETERMINATION OF THE HEALTHY LIFESTYLES OF UNIVERSITY STUDENTS IN FIRAT UNIVERSITY AND INFLUENTIAL FACTORS (SAMPLE OF FACULTY OF SPORTS SCIENCES) - MUSTAFA, AWAT MAHMOOD MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2018)
Bu araştırmanın amacı Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde okuyan öğrencilerinin Sağlıklı Yaşam Tarzlarını ve onu etkileyen faktörlerin araştırılmasıdır. Üniversite Öğrencileri için Sağlıklı Yaşam Tarzı Ölçeği (52-ölçekli ölçek) Anketi (HLSQ) kullanıldı. Yaşam puanının toplu sağlam yolları, cinsel yönelim, ücret, inceleme, aile maaş seviyesi vb. Doğru, standart lider, refah kurşun, refah tehlikesi kurşun, refah taahhüdü, sosyal yardım, örgütlenmeyi genişletmek ve yaşam takdirini olmak üzere toplam 8 şey tahmin edildi. Açığa çıkarılan uygulamaların tekrar edilmesi, kendinden bildiren bir Likert ölçeği kullanılarak dört noktalı bir yanıtla "hiçbir zaman, çok zamanlı ve güvenilir" bir şekilde düzenlendi ve derecelendirme skoru 1'den 4'e çıktı. Konular Bu incelemede 16-25 yaş (ortalama 21.7 yıl) vardı. Anketi tamamlayan 300 öğrenciden 200'ü (% 67) erkek, 100'ü (% 33) kadındı. Ayrımların belirlenmesinde soruşturmada ölçülebilir inceleme için SPSS 22 kullanılacaktır. Yeterliliklerin açık bir şekilde araştırılması, tekrar, oran ve ortalama olarak yapılır. Tek yönlü ANOVA, ölçeğin ölçümleri kadar hareket yaparken görülen karşıtlığı araştırmak için kullanacaktır. Pearson kalemi bağlantısı, yaşın, eylem nüksünün ve ölçeğin alt ölçümlerinin yapıldığı bağlantıyı araştırmak için kullanacaktır. İncelememizde, yüksek düzeyde bir kolej yeterliliğinin sağlam bir yaşam biçimi bulunmadığı ortaya çıkmış ve bunlar bir dereceye kadar toplumsal niteliklerle ortaya çıkabilir. Burada elde edilen sonuçlar, gelecekteki faaliyetlere ilişkin önemli veriler vermektedir. Sonsuz hastalıkları yeterince azaltmak ve insan refahı yaratmak için çeşitli refah çıkarlarını sosyo-istatistiksel niteliklerine göre canlandırmak için refah eğitim projeleri hazırlanmalıdır. Bu nedenle, yetişkin öğrencilerin hayat tarzlarının sağlıklı bir şekilde uygulanmasının güçlendirilmesi ve kolejlerde farklı egzersizlerin düzenlenmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Refahı önlemek için egzersiz programlarında yer almak zorunludur.

The point of this examination are to recognize the Healthy Lifestyles of Fırat University Students and the elements that influence it. All understudies from Faculty of Sports Sciences arbitrarily chose was measure by utilization of the Healthy Lifestyle Scale (52-thing scale) Questionnaire (HLSQ) for University Students .The aggregate solid ways of life score will be anticipated by sexual orientation, wage, review, family pay level and so forth. It involved 52 things, which were divided into 8 estimations: hone direct, standard lead, sustenance lead, prosperity danger lead, prosperity commitment, and social help, extend organization, and life style. The repeat of uncovered practices got by a self-declaring Likert scale with a four-point response arrange, "never, all over, much of the time, and reliably," with the rating score stretching out from 1 to 4. The subjects in this examination were 16– 25 years (mean, 21.7 years) of age. Of the 300 understudies who finished the survey, 200 (67%) were male and 100 (33%) were female. SPSS 22 will be utilized for measurable examination in the investigation to deciding the distinctions. Clear investigates of understudies will done as recurrence, rate and mean. One-way ANOVA will use to investigate contrasts in doing movement as far as measurements of the scale. Pearson item connection will use to investigate the connection between age, doing action recurrence and sub-measurements of the scale. Our examination uncovered that a high level of college understudies have not a sound way of life, and these can be appeared to some degree by social qualities. These outcomes acquired here give significant data to future activities. To all the more adequately decrease interminable illness and create human wellbeing, wellbeing training projects ought to be intended to invigorate the interests of various understudies as per their socio statistic qualities. Therefore, we can state that sound way of life practices of understudies ought to be empowered and different exercises ought to be orchestrated in colleges. It is imperative to partake to understudies in exercises for averting wellbeing dangers. Keywords: Healthy life style behavior scale II physical activity, student.
Fırat Üniversitesi'ndeki üniversite öğrencilerinin sağlıklı hayatının ve etkileşimlerin etkinliklerinin belirlenmesi (Spor Bilimleri Fakültesi örneği)
Keywords: Ulaşım; Spor