Akım ortamına yerleştirilen kanatçıkların ısı transferi ve ekserji kaybına etkisinin araştırılması - Kurtbaş, İrfan; Durmuş, Aydın (My University, 2006)
Bu çalışmada; 62mm genişliğinde 1200 mm uzunluğunda ebatlara sahip galvanizli sac üzerine değişik çap ve aralıklarda kesilen dirençlere farklı açılar verilerek akım ortamına yerleştirilmiştir. Bu türbülatörler sabit ısı akısı uygulanan bir bakır boru içerisine yerleştirilerek ısı transferi ve ekserji kaybı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Çalışma akışkanı olarak hava seçilmiştir. Altı farklı kütlesel debide, Reynolds sayısının 10000 ila 40000 aralığında deneyler yapılmıştır. Deneysel sonuçlarda elde edilen değerler hem Nusselt sayısına hem de ekserji kaybına göre karşılaştırılmıştır.
Keywords: Mühendislik; Kimya