Kış Avrupa Gençlik Olimpik Festivalinin Sosyo-Kültürel, Çevresel ve Ekonomik Etkisinin Belirlenmes - Yapraklı, Tevfik Şükrü; Ünalan, Musa (My University, 2020)
Bu çalışmada Erzurum’da düzenlenen Kış Avrupa Olimpik Gençlik Festivalinin (EYOF) sosyo-kültürel, çevresel ve ekonomik etkileri ile organizasyon komitesinin algılanan başarısının organizasyona destek üzerindeki etkisi belirlenmiştir. Bu çalışma Erzurum il sınırlarında yaşayankatılımcılara uygulanmış olup 500 katılımcı çalışmanın örneklemini oluşturmaktadır. Verilerin analizinde SPSS 22 istatistik programı kullanılmış olup, anketi cevaplayanların demografik özellikleri de incelenmiş, aritmetik ortalama, standart sapma, frekans dağılımı ve regresyon analizleri yapılmıştır. Çalışmada elde edilen bulgulara göre, EYOF komitesinin algılanan başarısı, algılanan pozitif sosyokültürel, çevresel ve ekonomik etkiler ile algılanan negatif sosyo-kültürel, ekonomik etkiler üzerinde etkisi bulunmuştur. Yerel halkın EYOF’a desteği üzerinde ise algılanan pozitif ekonomik etki, algılanan negatif çevresel etki ve EYOF komitesinin algılanan başarısının etkisi bulunmuştur.
Keywords: Otelcilik; Konaklama; Spor ve Turizm; Sağlık Politikaları ve Hizmetleri; Çevre Çalışmaları; Spor Bilimleri