İNVERTER TOPOLOJİLERİNİN PETRİ AĞLARI İLE MODELLENMESİ VE ANALİZİ - GÖNÜLLÜ, REHA (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi INVERTER TOPOLOJİLERİNİN PETRİ AĞLARI İLE MODELLENMESİ VE ANALİZİ Reha GONULLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar Mühendisliği Yazılım Ana Bilim Dalı 2003, Sayfa: 106 Bu çalışmada, inverter tasarım aşamalarında kullanılmak üzere modelleme ve analiz aracı olarak Petri Ağları'nın kullanımı üzerinde durulmuştur. Bu amaçla, fazla matematiksel ayrıntılara girmeden, tasarlanan bir ürünün Petri Ağları'yla modelini oluşturmak ve analizini gerçekleştirebilmek için, bu ağ sisteminin birçok özelliğinin kullanılabildiği görsel bir yazılım geliştirilmiştir. Geliştirilen bu yazılımla Uzay Vektör Darbe Genişlik Modülasyonu (SVPWM) tekniğini kullanan bir inverterin modellemesi yapılarak elde edilen sonuçlar Matlab ortamında geliştirilen matematiksel modelle karşılaştırılmıştır. Anahtar Kelime : Petri Ağları, Uzay Vektör Darbe Genişlik Modülasyonu,Modelleme vııı
Modeling and analysis of inverter topologies by petri nets
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control