Streptozotosinin Neden Olduğu Tip-1 Diyabette Çam Yağının Karaciğer ve Böbrek Dokusundaki Bazı Biyokimyasal Parametrelere Etkisi - Demir, Ersin (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, 2014)
Bu çalışma tip-1 diyabet oluşturulan sıçanlarda, çam yağının hiperglisemi, MDA-TBA, glutatyon, doku total protein, ADEK vitaminleri ve kolesterol üzerine etkilerinin araştırılması için tasarlandı. Sıçanlar kontrol K , diyabet STZ-DM ve diyabet+çam STZ-DM+ÇY yağı olmak üzere üç grubu ayrıldı. Diyabet gruplarına intraperitoneal enjeksiyonla streptozotosin 65 mg/kg verilerek diyabet oluşturuldu. Çam yağı grubundaki sıçanlara STZ-DM+ÇY haftada iki gün 1 ml/kg v/v dozunda intraperitoneal enjeksiyonla çam yağı ve ayrıca 0.5 ml çam yağı 500 ml içme suyuna ilave edilerek verildi. Diyabet grubu ile karşılaştırıldığında, STZ-DM+ÇY grubunda, postprandial kan glikoz düzeyinin anlamlı bir şekilde azaldığı p

The present study was designed to evaluate the effect of pine oil on hyperglycemia and MDA-TBA, glutathione, tissue total protein, ADEK vitamins and cholesterol parameters in streptozotocin-induced type-1 diabetic rats. Rats were divided into three groups: control C diabetes STZ-DM , diabetes+pine oil STZ-DM+PO grups. Diabetes induced in rats by a single intraperitoneal injection of streptozotocin 65 mg/kg . 1 ml/kg the dose pine oil was intraperitoneally injected twice in a week to the diabetes+pine oil STZ-DM+PO , and additionally 0.5 ml /500 ml dose of pine oil was added to drinking water of these group. Postprandial blood glucose levels decrease signifi cantly p
The Effects of Pine Oil on Some Biochemical Parameters in the Liver and Kidney Streptozotocin Induced Tip-1 Diabetes