YAPAY SİNİR AĞLARI İLE ANALOG MODÜLASYONLU HABERLEŞME İŞARETLERİNİN SINIFLANDIRILMASI - ŞENGÜR, ABDULKADİR (Fırat Üniveristesi, 2003)
Otomatik modülasyoo tamam, ahnan bir radyo sinyalinin modûlasyon tipini otomatik olarak sınıflandıran, bir sistemdir. Bu işlem, işaretin alınması ile demodüle edilmesi arasındaki ara basamağı oluşturmaktadır. Modölasyonlann, türlerine göre sınıflandırılması haberleşme uygukmakrında önemli rol oynamaktadır. Radyo ve televizyon yayınlarının denetknmgsi ve lisanssız yayınların kontrol altına alınması gibi sivil uygulamalarla yanında, özellikle elektronik savaş, gözetim ve tehdit tahmini phi askeri alanlarda uygulamaları da mevcuttur. Bu tezde; otomatik analog modûlasyon tanıma yaklaşımîan iacetemif ve yapay sinir ağları kullanılarak hem benzetim bazında, hem de deneysel ortamda çalışmalar gerceMeftirilmiftir. Analog modülasyonlu işaretlerden, geliştirilen yöntemlerle özellik vektörü elde edilmiş, kullanılan yapay sinir ağı sınırlandırıcısı ile modûlasyon tanıma süreci akıllı bir yapı ile otomatik olarak yapılmıştır. AasÜ» KgBssstaır : Analog modöteyonlar, sınıflandırma^ özellik Çıkarma, Yapay Sinir Ağlan Vffl
Classification of analogue modulated communication signals using artificial neural networks
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering