4-(2-PYRİDİLAZO) REZORSİNOL'ÜN BAZI GEÇİŞ METALLERİ İLE KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ - KARABULUT, FİLİZ (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi 4-(2-PYRİDİLAZO)REZORSİNOL'ÜN BAZI GEÇİŞ METALLERİ İLE KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ Filiz KARABULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2001; Sayfa: 46 Eser elementlerin tayininde yaygın olarak kullanılan rezorsinol türevlerinden birisi de 4-(2-pyridilazo)rezorsinol'dür. Bu çalışmada, 4-(2-pyridilazo)rezorsinol'ün C0CI2.6H2O, CoCl2(susuz), Co(CH3COO)2.4H20, NİC12.6H20, Nİ(CH3COO)2.4H20 CuCl2.2H20 tuzları kullanılarak metal kompleksleri elde edilmiştir. Ürünleri saflaştırdıktan sonra yapıları, elementel analiz, İR, XH ve 13C-NMR, manyetik süsseptibilite, UV ve TGA yöntemleri kullanılarak aydınlatılmıştır. Yapıları belirlenen komplekslerin, Ni(CnH8N302)2, [Co(CnH8N302)(EtOH)Cl)], [Co(CnH8N302)3], [Cu (CuH8N302) Cl] oldukları bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Rezorsinol, 4-(2-pyridilazo)rezorsinol, Co, Ni, Cu kompleksleri
The Synthesis of complexes of some transition metals with 4-(2-pyridylazo) rezorcinol
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry