OYUN TEORİSİ VE MATEMATİKSEL MODELLEME İLE KÜÇÜK YATIRIMCI İÇİN YATIRIM ARAÇLARININ KARŞILAŞTIRILMASI - BAYRAKTAR, PINAR (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu çalışmada rekabet ortamında karar vermek için kullanılan "Oyun Teorisi" ve "Doğrusal Programlama" yöntemleri üzerinde durulmuştur. Oyun Teorisinin temel kavramları, varsayımları ve çözüm yöntemleri incelenmiştir. Doğrusal programlama ile Oyun Teorisi yönteminin ilişkisi anlatılmıştır. Uygulama kısmında; küçük yatırımcı için sıklıkla tercih edilen yatırım araçları analiz edilmiştir. Son yıllardaki verilerden yararlanılarak Oyun Teorisi yöntemleri ve Doğrusal Programlama yöntemleriyle karşılaştırmalı analiz yapılmıştır. Günlük yaşamdaki çalışmalara yeni konu olan Oyun Teorisi yönteminin kullanılabileceği farklı alanlar tespit edilmeye çalışılmış ve yatırımcılar için kullanılabilecek farklı bir bakış açısı araştırılmıştır. Anahtar Kelimeler: Oyun Teorisi, Doğrusal Programlama

In this work, used to decide the competitive environment, "Game Theory" and "Linear Programming" methods have been emphasized. The basic concepts of game theory, assumptions and solution methods have been studied. The relationship between Linear Programming and Game Theory methods have been described. In the application part ; often the preferred investment vehicle for small investors have been analyzed. Using the data in recent years, with Game Theory methods and Linear Programming method has been applied comparative analysis. Daily studies of new issues that can be used game theory methods were studied to determine the different areas of life and a different perspective that can be used for the investors have been investigated. Key Words: Game Theory, Linear Programming.
Comparison of game theory and mathematical modeling for investors with small investment management
Keywords: Mühendislik Bilimleri