PEYGAMBERLERİN GÖREVLERİNİ KARŞILIKSIZ YAPMALARI - Özarslan, Selim (My University, 2013)
İnsan keşfi pek çok rasyonel ve felsefî sistemlerin insan yaşayışınıderinden sarstığı, dünyanın büyük çalkantılar geçirdiği bir dönemde,Müslümanların dinleri İslam ile insanlığa verecekleri pek çok şeyvardır. Bunlardan biri de peygamberler zincirinin son halkası olanrehberleri Hz. Muhammedin Allahın elçiliği görevini hiçbir karşılıkbeklemeksizin yerine getirip insanlığı barış ve huzura sevk ettiği gibi,dünya insanlığını aynı yöntemle ilahî kanunlar çerçevesinde yaşamayateşvik etmek ve kendi yaşam biçimleriyle de bu yönlendirmeye rolmodel olmalarıdır. Bu rol modellik için ise ilkin Müslümanlar evrenselilahî hidayeti kendilerine hayat tarzı edecekler, arkasından onu bütüninsanlığın yararına sunmak için büyük bir özveriyle çalışacaklardır.Ancak bu nebevî yöntemle insanlık âlemi dareyn (dünya ve ahiret)saadetine ulaşabilir.
Keywords: Din Bilimi