KASTALLÂNÎ VE ŞERH METODU ÜZERİNE - Uzundağ, Mehmet Sait (Fırat University, 2011)
Memlükler dönemi, oldukça parlak kültürel ve ilmi bir harekete sahne olmuş, Memlükler, Îslâmi ilimler ve İslam kültür tarihi için emsalsiz bir miras bırakmışlardır. Bu dönemde yetişen alimler farklı alanlarda bir çok eser bırakmışlardır. 15. yüzyılın sonu ile 16. yüzyılın başlarında yaşamış olan Kastallânî de (ö.923/1517),bu zamanda Buhârî?nin “el-Câmiu?s-Sahîh” isimli eseri üzerine „İrşâdü?s-Sarî” adlı bir şerh yazmıştır. Bu çalışmamızda Kastallânî?nin hayatı ve eserleri hakkında kısa bilgi vermekle beraber, ağırlıklı olarak şerhini ve şerhte takip ettiği usulünü makale sınırları içerisinde tanıtmaya çalışacağız.
Kastallânî and Commentary on the Method
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları