Paleolitik Çağ'da Elazığ Yöresi - Arslantaş, Yüksel (My University, 2008)
Keban Barajı yapılmadan önce Elazığ yöresinde yapılan yüzey araştırmaları sonucunda Paleolitik Çağ'a ait mağara, kaya altı sığmağı vb yerlerde birçok Paleolitik Çağ aleti tesbit edilmiştir. Yörede su kaynaklarının bolluğu, yeterli orman ve bitki örtüsü ve hayvan türlerinin bolluğu insan toplulukları için yaşanabilir bir bölge haline getirmiştir. Enerli, Acuzlu, Pağnik, Küllününini, Karataş, Eşkini Şefini, Ağın, Arapkir gibi yerlerde Kılıç Kökten tarafından yapılan incelemelerde önemli Paleolitik aletler ele geçkiştir.
Keywords: Arkeoloji; Paleontoloji