Karga Dağının (Elazığ) florası - Türkoğlu, İsmail; Civelek, Şemsettin (My University, 2005)
Bu araştırma 2001-2003 yılları arasında Karga Dağında (Elazığ) gerçekleştirilmiştir. Bu süre içerisinde 1250 bitki örneği toplanmıştır. Bu örneklerin teşhisinden sonra, 64 familya, 276 cins ve 510 tür ve tür altı seviyede takson saptanmıştır. En büyük on familya ve takson sayılan şöyledir. Fabaceae 65, Asteraceae 59, Brassicaceae 45, Poaceae 34, Laıniaceae 28, Caryophyllaceae 25, Boraginaceae 24, Apiaceae 22, Liliaceae 18, Rosacetiç-17. En büyük on cins ve takson sayıları şöyledir: Astragalus 11, Trifolium 9, Alyssum 9, Vlcia 9, Veronica 8, Centaurea 7, Anthemis 7, Papaver 7, Euphorbia 7, Onosnıa 6. Bitki coğrafyası elementlerinin dağılım oranlan şöyledir: İran Turan elementleri 166 (% 32.5), Avrupa-Sibirya elementleri 19 (% 3.7), Akdeniz elementleri 26 {% 5.1).
Keywords: Taksonomi; fitocoğrafya; Elazığ; flora; Karga Dağı; B7 karesi