SÜBSTİTÜE İMİN BİLEŞİKLERİ VE BUNLARIN CO(II), Nİ(II), CU(II) VE ZN(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - TUNA, SÜMEYRA (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi SUBSTITUE İMİN BİLEŞİKLERİ VE BUNLARIN Co(II), Ni(II),Cu(II) VE Zn(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Sümeyra Tuna Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2004, Sayfa:54 Bu çalışmada, 4-metoksisalisilaldehit ve 3-hidroksisalisilaldehit'in p- aminoasetofenonoksim ile reaksiyonundan 4-metoksisalisiliden-p-aminoasetofenonoksim (L!H) ve 3-hidroksisalisiliden-p-aminoasetofenonoksim (L2H) ligandlan hazırlandı. Bu Schiff bazı ligandlan ile Co+2, Ni+2, Cu+2 ve Zn+2 asetatları reaksiyona sokularak kompleksleri elde edildi. Schiff bazları ve komplekslerinin yapıları, elementel analiz, İR, 'H-NMR, 13C-NMR, manyetik süsseptibilite ve termogravimetrik analiz (TGA) ile aydınlatıldı. Komplekslerde Schiff bazlarının metal iyonuna imin azotu ve karbonil oksijeninden bağlanarak iki dişli şelat olarak davrandığı ve yine bütün komplekslerde M:L oranının 1:2 olduğu görüldü. Anahtar Kelimeler: Schiff bazları, imin bileşikleri, geçiş metal kompleksleri IX
Synthesis and characterization of ligands containing sübstitüe imine conpounds and thier Co(II), Ni(II), Cu(II) and Zn(II) complexes
Keywords: Kimya; Chemistry